dimarts, 7 de juny del 2016

LA FLORA ALS LLACS



LA FLORA

Als bordes de la cubeta d’un llac existeix una flora molt rica, com el junc. Les plantes van començar a desenvolupar-se en terra, però després van anar invadint l’aigua fins a profunditats de quinze metres o més, fins quedar definitivament submergides.

Els juncs i altres plantes s’han adaptat per viure a l’aigua en una determinada profunditat, segons l’especie. Hi ha diferents zones de vegetació:

  • A la part més exterior es desenvolupa plantes humides, pero no embassades, només quan l’aigua puja.


  • En altre zona més interior, hi ha canyes amb fins a dos metres de profunditat. La espessura de les canyes pot arribar a ocultar la superfície de l’aigua.


  • Més endins i a major profunditat creixen plantes parcialment submergides, amb les fulles flotant sobre l’aigua com nenúfars.


La profunditats de las diverses zones vegetals es molt variable, ja que depèn de la penetració de la llum i les corrents d’aigua. Aquestes zones només apareixen bé definides en els entrants dels llacs.Fet que la vegetació te unes arrels molt debils, algunes entrellaçades superficialment, no es estany que les plantes es deixin anar de les altres i naveguen formant illes de vegetació flotant.


Aiguamolls amb canyes i nenúfars

Link imatges:



Link pàgina web:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada